Je wachtwoord op Interapy maken en beschermen

Zorg dat je altijd veilig online bent door een veilig wachtwoord te kiezen en het goed te beschermen. Of je nu online of offline bent, je moet net zo zorgvuldig met je wachtwoord omgaan als met je huissleutels. Als je wachtwoord bij de verkeerde persoon terechtkomt, krijgt iemand anders toegang tot je account en kunnen je behandelingsgegevens worden gestolen.

Als je op een prettige en veilige manier op je Interapy-site wilt blijven werken, moet je het volgende doen:

Belangrijk: Interapy-medewerkers zullen je nooit om je wachtwoord vragen.

Tips voor een goed en veilig wachtwoord

Dit zijn enkele tips voor een wachtwoord dat voor anderen moeilijk te raden is en je account dus goed beveiligd houdt.

Tips

Voorbeelden

Voor goede wachtwoorden

Goede wachtwoorden

• Gebruik een combinatie van ten minste 6 tot 8 letters, cijfers en speciale tekens.

Beatlesfan#28
$uperman1963

• Gebruik meerdere woorden zonder spaties.

vliegtuigfabrikant

Probeer de volgende soorten wachtwoorden niet te gebruiken

Foute wachtwoorden

• Gebruik geen woorden die je in het woordenboek kunt vinden.

kangoeroe

• Gebruik niet je naam, de naam van je partner of huisdier, je geboortedatum, lievelingseten of andere persoonlijke informatie waar anderen gemakkelijk achter kunnen komen.

fifi (naam van huisdier)

• Gebruik geen woorden of samenstellingen die te maken hebben met Interapy of je hobby.

dvdverkoper

• Gebruik geen wachtwoord dat gedeeltelijk bestaat uit je gebruikersnaam of e-mailadres.

jan (als je gebruikersnaam januitemmen is)

Beveilig je wachtwoord en accountgegevens

Ga als volgt te werk om je wachtwoord en je account te beschermen:

• Kies voor iedere online account die je hebt een ander wachtwoord. Gebruik voor je Interapy-account niet hetzelfde wachtwoord als voor je e-mailaccount of andere websites.
  • Een veilig wachtwoord bestaat uit een combinatie van letters en cijfers.
  • Wijzig je wachtwoord om de 30 à 60 dagen.

Opmerking: controleer of Interapy over je juiste e-mailadres beschikt voordat je je wachtwoord wijzigt.
  • Geef je wachtwoord niet aan anderen.
  • Als je denkt dat iemand je wachtwoord in handen heeft gekregen, verander het dan direct.
  • Pas op voor frauduleuze e-mails. Dit zijn spoofberichten waarin je om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, zoals je creditcardnummer of Interapy-wachtwoord. Deze e-mails bevatten vaak een link naar een website waar je je moet aanmelden en informatie moet opgeven. Als je een e-mail hebt gekregen die hierop lijkt, beantwoord deze dan niet en klik niet op de links.
  • Controleer voordat je je Interapy-wachtwoord invoert of je op een echte Interapy-site inlogt. Als je inlogt op de Nederlandse Interapy-site, moet je je wachtwoord alleen invoeren op een webadres dat begint met https:// en eindigt met interapy.nl/app.html.

Verwante Hulp-onderwerpen