Je Interapy-account beschermen

Interapy vindt het zeer belangrijk dat deze site veilig is. Aan accountbeveiliging hechten we dan ook grote waarde. Met de volgende aanwijzingen kun je je account beschermen.

Belangrijk: als je vermoedt dat er al met je account is geknoeid, neem snel kontakt met behandelcoordinatie van Interapy.

Kies je wachtwoord zorgvuldig.

• Met je gebruikersnaam en wachtwoord heb je toegang tot je Interapy-account. Je wachtwoord is de sleutel tot je account. Het is daarom belangrijk een wachtwoord te kiezen dat geen verband houden met je e-mailadres of je andere online accounts. Zo voorkom je dat als het iemand is gelukt toegang tot een van je accounts te krijgen, ook al je andere accounts bekend zijn.
  • Lees de pagina Je wachtwoord maken en beschermen nog eens na voor tips over het kiezen van een veilig wachtwoord.
    Opmerking: het is verstandig je wachtwoord iedere 30 à 60 dagen te wijzigen.

Pas op voor frauduleuze e-mails en websites met verzoeken om privacygevoelige gegevens.

• Frauduleuze e-mailberichten en websites vormen een grote bedreiging voor je Interapy-account. Beide kunnen worden gebruikt om persoonlijke gegevens en accountgegevens te verkrijgen.
  • Interapy vraagt je nooit via e-mail je gebruikersnaam of inlogwachtwoord

Installeer software voor online bescherming en werk deze regelmatig bij.

• Antivirussoftware. Computervirussen kunnen toetsaanslagen bijhouden en registreren. E-mails kunnen virussen bevatten die informatie uit je bestanden kunnen vinden en doorgeven. Installeer de meest recente versie van antivirussoftware en controleer je computer daarmee regelmatig.
  • Bescherming tegen spyware. Met spyware wordt software bedoeld die zonder dat je het weet naar je computer wordt gedownload om persoonlijke gegevens te verzamelen en je Internet-gebruik te volgen. Als je zorgt dat je up-to-date software voor bescherming tegen spyware gebruikt, weet je zeker dat mensen die diefstal van je account of je identiteit willen plegen, geen toegang tot je computer hebben.
  • Internet-firewalls. Een firewall is hardware of software die de gegevensstroom naar en van je computer controleert. Met een firewall kun je helpen voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot privacygevoelige informatie op je computer. Het is vooral belangrijk een firewall te installeren als je een breedbandverbinding hebt die altijd met het Internet is verbonden.

Verwante Hulp-onderwerpen